“Син флаг” – екологична награда за чистота и комфорт

Син флаг и какво означава той за плажовете

 

Да започнем с един тест! Да, знаем, че обичате тестове. Особено, когато знаем верните отговори. За колко флага на брега на морето се сещате?
Зелен, жълт и червен, нали? Те са знаци, които ни показват кога е ок да се топнем във водата, кога е по-добре да оставим надуваемия делфин извън морето и да не се отдалечаваме много от брега или пък кога най-разумно ще е изобщо да не влизаме във водата, защото вълните са огромни, страшни, има мъртво вълнение и изобщо по-добре ще е да изиграем един волейбол, отколкото да се къпем точно сега.
Ако сте си знаели за тези флагове, то вие сте пълни отличници. Обаче има и още един флаг, който няма общо с това какво препоръчват спасителите, но е също толкова важен и това е Синият флаг.

Син флаг не е просто знак, той е награда, която заслужават онези плажове и яхтени пристанища с най-чистата, най-сигурната и съхранена околна среда. Син флаг е приз, гаранция за качество, еко отличие от най-висока степен.

 

Какво получавате, когато избирате плаж със син флаг?

  • Идеално чиста вода, лишена дори от намек за всякакви индустриални или други отпадъци.
  • Идеална чистота и на самия плаж.
  • Достатъчен брой санитарни помещения, достатъчно кошчета за отпадъци, дори за разделно събиране на отпадъците.
  • Сигурност и лесен достъп до плажа. Достатъчен брой спасители и идеална поддръжка на всички съоръжения на плажната ивица.

Синият флаг е гаранция за екология, висок стандарт и качество на плажа. Истинско свидетелство, че Раят е слязъл на земята и по-скоро на някои плажове на земята.
Досега общо около 4000 плажове и яхтени пристанища в света могат да се похвалят с тази награда. Сред тях са и плажовете на някои български курорти, като този оазис на красотата и спокойствието – плажът на Oasis Resort & Spa.

 

Ако искате лично да се уверите в гаранциите на синия флаг, подарете си кътче от Рая и заповядайте в Oasis Resort & Spa Lozenets!

 

 

Login Form
Register Form